Tipy na PC programy #2

Zdravím, venku začíná být slušná kosa, takže dnes tu máme trojici programů, u kterých můžete strávit spoustu času zavřeni doma. Přes Total Commander si můžete uklidit v souborech, s BSPlayerem se zahřejete u nějakého filmu a přes Steam si užijete parádní hry.

Total Commander
Používání Průzkumníka/Tento počítač je v mnoha věcech dostatečné, ale někdy prostě chcete víc. Jednou z alternativ může být právě výše uvedený program. Svým vzhledem sice může působit zastarale, ale funkcí umí spoustu a je i vcelku přehledný. Z mého pohledu je jeho největší výhodou zobrazení s dvěma okny, kde si můžete tedy zobrazit 2 různá umístění a kopírovat nebo přesouvat jednoduchým přetahováním nebo klávesovými zkratkami. Další věc, co umí výborně, je třeba hromadné přejmenování. Máme tedy skupinu souborů, kde všem chceme třeba dát na začátek číslo nebo něco takového. S tím si poradí Total Commander s přehledem. Snadná je také manipulace se sdílenými disky. Vše lze také snadno ovládat přes klávesnici, což se občas hodí.
Oficiální stránky: https://www.ghisler.com/
















BSPlayer
Pro mě aktuální jednička v přehrávání videí s titulky. Docela často potřebuji k nějakému video obsahu titulky. Titulky si lze stáhnout z internetu, ale to je prostě na dlouho. BSPlayer prohledá několik nejpoužívanějších serverů, kde lze titulky stáhnout, a zobrazí, co našel. Když nenajde nic, tak je z vlastní zkušenosti pravděpodobné, že titulky na internetu stejně nenajdete. Jinak funguje jako klasický přehrávač. Přehraje všechny hlavní video formáty atd.
Oficiální stránky: http://bsplayer.com/

Steam
Na odlehčení tu máme dnes nakonec herního giganta. Dříve byla jediná možnost pro získání hry koupě fyzické kopie DVD, CD, diskety... . Dnes lze hry stejně jako jiný virtuální obsah kupovat online. Steam je v tomto ohledu jednička. Jeho databáze je největší a zároveň jsou zde hlavně kvalitní tituly. Sběratele krabiček to asi moc neosloví, ale ostatním to uvolní někdy až celé poličky s hrami. Další výhodou Steamu jsou časté slevy. Nechcete hru kupovat za plnou cenu? Počkejte si. Velké slevy jsou asi každé 3 měsíce, pak jsou ještě nahodilé akce jednotlivých vývojářů. Slevy jsou opravdu slevy a mohou dosahovat klidně i 50% a to i u velkých a známých her. Steam má ale i spoustu funkcí navíc. Mohu zmínit třeba streamování hry z jednoho počítače na jiný nebo opravdu užitečné ukládání her přes cloud úložiště Steamu. Nezanedbatelné je i to, že koupí hry podporujete vývojáře a že zisk nejde pouze nějakým podvodníkům nebo překupníkům.
Oficiální stránky: http://store.steampowered.com/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mobilní recenze: Oneplus 5

Recenze: znemecka.eu

Terapie, ať lépe mi je #7 (24. 4.)